lördag 4 april 2015

Äggprovning

Påskdekorationer
Matrosjkor på påskbordet i år. Jamen, de liknar ju faktiskt påskkäringar.
Temat för årets påskmiddag - som avåts på Långfredagskvällen eftersom det var Lilla G:s enda lediga tid - var annars äggprovning.
Som vanligt blev vi bugaspända eller värre.
Sillar i mängd, teriyakimarinerad rostbiff, potatisgratäng, gravad lax (så enkelt att göra själv - varför har packleader aldrig gjort det tidigare?) och påsktårta med passionsfruktkräm.

Påskbordet
Och så äggen. Syrliga pickled eggs, kinesiska teägg, ugnsbakade ägg i avokado med topping av lök, lime, chili flakes och koriander och ägghalvor med röd rom.
Favoriter? Tja, ni behöver inte anstränga er så mycket. Helt vanliga ägghalvor med röd stenbitsrom var ändå godast. Det var alla provsmakarna överens om.
Påska på!

Till vänster ägghalvor med rom, i mitten ugnsbakade ägg i avokado,
till höger vackert marmorerade teägg och pickled eggs.


Inga kommentarer: